Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>

ECSP Armoede Learning Event

Het ECSP organiseert 20 september 2017 van 13.00-18.00 het Armoede Learning Event voor filantropen en filantropische fondsen om hen te prikkelen en te inspireren tot nieuwe, meer effectieve manieren om armoede te bestrijden.
lees verder >>

Manifest Filantropie en Giftenaftrek

Brief SBF aan Tweede Kamer: Giftenaftrek en Manifest Filantropie
lees verder >>

Vacature Sint Laurensfonds

Sint Laurensfonds is op zoek naar een projectadviseur.
lees verder >>  Goed doen – maar anders dan anderen

  De bijzondere waarde van uw eigen fonds

  Door Miriam Wijnen

  Schenken en nalaten kan op vele manieren. Misschien denkt u eraan om een goed doel te ondersteunen. Maar hebt u ook wel eens gedacht aan een eigen fonds dat juist de doelen nastreeft die u persoonlijk aan het hart gaan? Door het oprichten van een vermogensfonds of een fonds op naam, kunt u bijzondere waarde toevoegen. Uw private fonds kan andere dingen doen dan goede doelen, of de overheid. U kiest zelf uw werkgebied en werkwijze. Een fonds kan daarmee veel voldoening geven aan u als oprichter. 

  Vermogensfondsen zijn er in alle soorten en maten. De doelen zijn zeer verschillend, afhankelijk van wat de oprichter wil(de) bereiken. De vermogens van deze fondsen lopen uiteen van enige tienduizenden tot miljoenen euro’s. Maar de overeenkomst is: ze vonden hun oorsprong bij een geïnspireerde persoon die iets wilde veranderen. Een voorbeeld is de Rotterdammer Albert Bergers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de bommen op Rotterdam vielen, bekommerde hij zich om de gewonden en daklozen. Ook tijdens de wederopbouw ging hij door met zijn acties. Die werden voortgezet vanuit een fonds dat de KRO oprichtte, het huidige Kansfonds. 

  Lees het gehele artikel Goed doen - maar anders dan anderen in de uitgave van Schenken en nalaten aan goede doelen van april 2017.

  Terug