Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  #October1Europe

  Op zaterdag 1 oktober 2016 wordt door de Europese organisaties DAFNE en EFC voor de derde keer de Europese dag voor fondsen en donoren gevierd.

  De social media campagne motiveert mensen om in hun berichten de hashtag #October1Europe te gebruiken. Het doel van de campagne is het tot leven brengen van de evenementen op social media, om zo het publiek een kijkje te geven in het diverse werk van fondsen. Op deze dag wordt in heel Europa het ‘verhaal van de filantropie’ verteld.
  De Europese dag voor fondsen en donoren werd in 2013 voor het eerst georganiseerd en maakt Europa bewust van het werk door fondsen en donoren.

  Klik hier voor de video over de European Day of Foundations and Donors.

  Terug