Dag van de Filantropie 2019

Welke rol speelt filantropie in samenleving vandaag? En hoe ziet filantropie er morgen uit? Welke gevolgen heeft dat voor u? Voor filantropische organisaties? Voor de samenleving? Deel met andere professionals en leer van experts in de World Cafés op 6 juni 2019 op de Dag van de Filantropie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Met als afsluiting de oratie van Prof. Dr. René Bekkers over ‘De waarde van filantropie’.
lees verder >>

IGNITE Award

IGNITE Award brengt social startups in een stroomversnelling
lees verder >>

Boudewijn de Blij, te gast bij Gulle Gevers, MAX op Radio 1

Op zaterdag 27 april was Boudewijn de Blij te gast bij Gulle Gevers, MAX op Radio 1.
lees verder >>

SBF in gesprek met ministerie J&V over conceptwetsvoorstel

Het conceptwetsvoorstel ‘transparantie maatschappelijke organisaties’ heeft tot brede beroering en verontwaardiging geleid. Het voorstel betreft een publicatieplicht voor alle donaties boven de 15.000 euro. Een maand na de sluiting van de internetconsultatie is SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie), waaronder Goede Doelen Nederland, in gesprek gegaan met het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V).
lees verder >>

Independent donor group urges greater focus on rights, citizenship and equality

Ariadne, the European network is concerned that the Brexit debate has overly focused on party politics and trade.
lees verder >>  Conceptwetsvoorstel Transparantie Rechtspersonen

  De afgelopen weken was er veel media aandacht voor een wetsvoorstel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarin alle stichtingen en verenigingen in Nederland worden verplicht de donateurs van giften boven de
  €15.000 te openbaren. Tegen deze wet is breed maatschappelijk verzet. De FIN heeft zich in SBF verband aangesloten bij dit protest en een stevig negatief advies afgegeven in de internetconsultatie, zie hier onze reactie.

  SBF reactie op de internetconsultatie van de wet transparantie maatschappelijke organisaties

   

   

  *Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) is een platform van de vier filantropische  brancheorganisaties: Goede Doelen NederlandNederland FilantropielandInterkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) en de FIN.

  Terug