Chocolonely Foundation

Tony's Talk: Friendly Field Worker Henk
lees verder >>

Meeting Rijksoverheid & Filantropie & Samenleving

Op dinsdag 18 juni kwamen vertegenwoordigers van de filantropie, overheid en samenleving bijeen om te spreken over samenwerking tussen overheid en filantropie
lees verder >>

Ronald van der Giessen beoogd voorzitter FIN

persbericht inzake het voorzitterschap van de FIN
lees verder >>

Siep Wijsenbeek (SBF) verdedigt aanpassing registratie ANBI’s in UBO-register bij rondetafelsessie Tweede Kamer

Het langverwachte rondetafelgesprek over het UBO-register* vond woensdag 22 mei 2019 plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst, opgedeeld in vraaggesprekken van Tweede Kamerleden met verschillende gegadigden, werden ook de belangen van de ANBI’s verdedigd.
lees verder >>

SBF verdedigt zich tegen onzinnige UBO-registratie

In een zogenoemd rondetafelgesprek heeft de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie zich bij monde van FIN-directeur Siep Wijsenbeek afgelopen woensdag tegenover volksvertegenwoordigers opnieuw verzet tegen opname van charitatieve organisaties in het zogenoemde UBO-register.
lees verder >>  Conceptwetsvoorstel Transparantie Rechtspersonen

  De afgelopen weken was er veel media aandacht voor een wetsvoorstel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarin alle stichtingen en verenigingen in Nederland worden verplicht de donateurs van giften boven de
  €15.000 te openbaren. Tegen deze wet is breed maatschappelijk verzet. De FIN heeft zich in SBF verband aangesloten bij dit protest en een stevig negatief advies afgegeven in de internetconsultatie, zie hier onze reactie.

  SBF reactie op de internetconsultatie van de wet transparantie maatschappelijke organisaties

   

   

  *Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) is een platform van de vier filantropische  brancheorganisaties: Goede Doelen NederlandNederland FilantropielandInterkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) en de FIN.

  Terug