NIEUWE FIN-WEBSITE

De FIN is bezig met een nieuwe website! Gevraagd: Uw logo, inspirerende voorbeelden en fondsinformatie.
lees verder >>

Geen Nobelprijswinnaar zonder geldschieter

Stichting Dioraphte deelt een beetje mee in de Nobelprijs voor de Economie.
lees verder >>

Strong cross-party alliance in European Parliament for easing philanthropy’s work for public good across Europe

Brussels, 7 October 2019 – MEPs, representatives of the European Commission and the European Economic and Social Committee and relevant stakeholders from philanthropy, civil society and social economy discussed ways to create a truly European space for donors and encourage cross-border generosity, solidarity and civil actions.
lees verder >>

Laatste kans voor forse korting filantropie-conferentie

Van 5 tot 7 november organiseert de European Venture Philanthropy Association hun jaarlijkse conferentie rondom ‘filantropie 2.0’.
lees verder >>

Ronald van der Giessen in Vakblad Fondsenwerving

Interview met Ronald van der Giessen en Siep Wijsenbeek in Vakblad Fondsenwerving - 1 oktober 2019
lees verder >>  Komt u ook naar de Dag van de Filantropie 2019?

  Welke rol speelt filantropie in samenleving vandaag? En hoe ziet filantropie er morgen uit? Welke gevolgen heeft dat voor u? Voor filantropische organisaties? Voor de samenleving? Deel met andere professionals en leer van experts in de World Cafés op 6 juni 2019 op de Dag van de Filantropie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Met als afsluiting de oratie van Prof. Dr. René Bekkers over ‘De waarde van filantropie’.

  Thema’s World Café sessies
  In drie World Cafés kunt u in drie rondes aan verschillende ronde tafels onder leiding van deskundige tafelvoorzitters in gesprek over actuele thema’s en stellingen rondom nieuwe vormen van filantropie, de bijdrage van filantropie aan de samenleving en vrijwilligerswerk.

  Nieuwe vormen van filantropie
  Welke mogelijkheden bieden nieuwe vormen van filantropie voor gevers, fondsenwervende organisaties en vermogensfondsen? In dit World Café kunt u in gesprek over mogelijkheden en onmogelijkheden van verschillende relatief nieuwe vormen van filantropie, zoals crowdfunding en online geven. Maar ook de opkomst van ondernemende filantropie, venture philanthropy en sociaal overnemen komen aan bod.

  De bijdrage van filantropie aan de samenleving
  Filantropie is ontzettend waardevol voor de samenleving. Maar in hoeverre laten filantropische organisaties voldoende zien wat hun bijdrage is aan de samenleving? Op welke manier kan samenwerking in de sector verbeterd worden? Wat zijn de do’s en don’ts van impactmeting en het creëren van collectieve impact? Wat is nut en noodzaak van een samenhangend overheidsbeleid filantropie? Deze en andere interessante vragen worden u in dit World Café voorgelegd door deskundige tafelvoorzitters.

  Vrijwilligerswerk
  Het aantal mensen dat vrijwilligerswerk doet is al jaren stabiel, maar het aantal uren dat men vrijwilligerswerk doet neemt af. Vrijwilligers binden zich steeds minder voor langere tijd aan één organisatie. Op welke manier kunnen filantropische organisaties omgaan met het veranderende aanbod van vrijwilligers? In dit World Café gaat u in gesprek over de uitdagingen die het werken met vrijwilligers anno nu met zich mee brengen. De volgende onderwerpen passeren onder andere de revue: het creëren van meer diversiteit in besturen, het omgaan met flexvrijwilligers en het combineren van informele zorg met vrijwilligerswerk.

  Tijdens de lunch heeft u de tijd om na te praten met deelnemers van de andere sessies, gevolgd door een gezamenlijke terugblik op de drie World Cafés. We sluiten de Dag van de Filantropie 2019 af met de oratie van professor René Bekkers “De waarde van Filantropie”.

  Meer informatie en inschrijven:
  U kunt zich middels dit formulier (link) inschrijven voor de World Cafés tijdens de Dag van de Filantropie 2019.

  Indien u uitsluitend de oratie wenst te bezoeken is het niet noodzakelijk u in te schrijven.

  Als tegemoetkoming in de kosten van de World Cafés vragen wij om een bijdrage van € 49,-. Het uitsluitend bijwonen van de oratie is kosteloos.

  Helaas is er in het voorprogramma ruimte voor een beperkt aantal mensen. Wees er dus op tijd bij! Bij de oratie en aansluitende borrel is er wel voldoende plaats.

  U kunt bij uw inschrijving aangeven welk World Café uw voorkeur geniet. Wij zullen ons best doen om iedereen zoveel mogelijk bij het thema naar voorkeur in te delen. Echter, gezien de beperkte capaciteit kan het zo zijn dat u bij uw tweede of derde voorkeur wordt geplaatst.

  Meer informatie is te vinden op http://www.geveninnederland.nl/dag-van-de-filantropie-6-juni-2019/  

  Terug