Fonds Franciscus steunt 58 inloophuizen met € 1,8 miljoen

Officiële opening van het programma van Fonds Franciscus.
lees verder >>

Vijf jaar cel geëist tegen ex-fiscalist Loyens die miljoenen verduisterde

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste woensdagmiddag onvoorwaardelijke celstraffen van vijf en twee jaar tegen twee mannen die €8,7 mln zouden hebben verduisterd van vier stichtingen voor goede doelen. Het gaat om de 60-jarige fiscalist René V., die de operatie zou hebben aangestuurd, en de 69-jarige Peter G. Het OM wil dat zij het geld teruggeven.
lees verder >>

Can foundations contribute to social cohesion in Europe?

The following is a speech made by Dr Rien van Gendt, Vice President European Cultural Foundation, during the Humanity in Action International Conference, which took place in Strasbourg from 5-8 July 2018.
lees verder >>

VSBfonds maakt leerwerktrajecten mogelijk voor hoogopgeleide vluchtelingen

Voor hoogopgeleide vluchtelingen met ervaring in kansrijke sectoren, zoals de techniek, de zorg of het onderwijs, worden nog dit jaar drie nieuwe leerwerktrajecten ontwikkeld. VSBfonds maakt dit mogelijk en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF staat in de startblokken om de trajecten te realiseren. Vandaag
lees verder >>

ECSP Presenteert: Filantropische Fondsen in Kaart

ECSP presenteert op 28 maart het onderzoek Filantropische Fondsen in Kaart.
lees verder >>  Fonds Franciscus steunt 58 inloophuizen met € 1,8 miljoen

  Op 4 oktober was de officiele opening van het programma van Fonds Franciscus. Sinds de lancering van het fonds, inmiddels een jaar geleden, is er veel gebeurd. We hebben een oproep gedaan voor inloophuizen om mee te doen in Fonds Franciscus. We gaan 58 inloophuizen steunen met maar liefst € 1,8 miljoen. Onze eerste inventarisatie laat ook zien hoe noodzakelijk deze hulp aan inloophuizen is. Ruim 70% van de deelnemende inloophuizen heeft onvoldoende middelen om de voortgang van hun organisatie te garanderen. Het is onze ambitie om hen duurzaam te versterken zodat ze hun goede werk voor de allerkwetsbaarsten kunnen blijven doen.

  Het belang van inloophuizen
  Een inloophuis is vaak het laatste vangnet voor kwetsbare mensen die niet alleen in fysieke, maar ook in sociale nood zijn. Voor mensen die nauwelijks meer menselijke relaties hebben. Geen of nauwelijks familie, vrienden of hulpverleners die nog naar hen omkijken. Onder hen zijn verslaafden, dak- en thuislozen, mensen met psychische problemen, mensen in grote armoede, eenzame ouderen en vluchtelingen. De belangrijkste plek waar deze mensen een luisterend oor vinden en een gevoel van menselijke waardigheid ervaren, is in één van de ongeveer 200 inloophuizen in Nederland.

  Er is meer nodig dan dat Kansfonds zelf kan realiseren. Daarom mobiliseert Kansfonds alle mogelijke hulp om te helpen omzien naar de allerkwetsbaarsten. Een enkele kans kan hun situatie doorbreken. Wilt u vanuit uw fonds participeren in het programma van Fonds Franciscus? Neem vrijblijvend contact op met Stefanie Lap, adviseur filantropie Kansfonds, s.lap@kansfonds.nl, 035-6261023  

  Meer informatie over Fonds Franciscus:
  Fonds Franciscus
  Aanvraag indienen voor Fonds Franciscus

   

  Terug