Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  Joost van Lanschot nieuwe voorzitter FIN


  Dinsdag 24 november is J.J.J. (Joost) van Lanschot (1955) door het bestuur van de FIN, de Vereniging van Fondsen in Nederland, voorgedragen als voorzitter van de FIN. De voordracht werd door de Algemene Ledenvergadering met applaus bekrachtigd. Joost van Lanschot is sinds november 2014 lid van het FIN-bestuur en zal per 1 januari 2016 de huidige voorzitter Rien van Gendt opvolgen als voorzitter.

  fotografie: Geek Zwetsloot

  Van Lanschot is sinds medio 2008 directeur van VSBfonds. Hij geeft op energieke wijze leiding aan het fonds, dat donaties toekent aan Nederlandse projecten op de gebieden Mens & Maatschappij en Kunst & Cultuur. Daarnaast kent VSBfonds ook studiebeurzen toe. VSBfonds behoort met een jaarlijks donatiebudget van circa € 28 miljoen tot de grootste FIN-leden.

  Daarvoor werkte Van Lanschot gedurende 26 jaar als partner respectievelijk bestuursvoorzitter bij Stibbe advocaten, zowel in Amsterdam als in Parijs.

  Per 1 januari 2016 neemt Van Lanschot afscheid van VSBfonds en neemt hij het voorzitterschap van de FIN op zich. Op dat moment heeft de huidige voorzitter Van Gendt de vereniging acht jaar lang met niet aflatende inzet gediend. De vereniging is hem hiervoor veel dank verschuldigd.

  De nevenfuncties van Van Lanschot betreffen onder meer Air France/KLM, het Utrechts Universiteitsfonds en de Vereniging Rembrandt.

  Terug