Chocolonely Foundation

Tony's Talk: Friendly Field Worker Henk
lees verder >>

Meeting Rijksoverheid & Filantropie & Samenleving

Op dinsdag 18 juni kwamen vertegenwoordigers van de filantropie, overheid en samenleving bijeen om te spreken over samenwerking tussen overheid en filantropie
lees verder >>

Ronald van der Giessen beoogd voorzitter FIN

persbericht inzake het voorzitterschap van de FIN
lees verder >>

Siep Wijsenbeek (SBF) verdedigt aanpassing registratie ANBI’s in UBO-register bij rondetafelsessie Tweede Kamer

Het langverwachte rondetafelgesprek over het UBO-register* vond woensdag 22 mei 2019 plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst, opgedeeld in vraaggesprekken van Tweede Kamerleden met verschillende gegadigden, werden ook de belangen van de ANBI’s verdedigd.
lees verder >>

SBF verdedigt zich tegen onzinnige UBO-registratie

In een zogenoemd rondetafelgesprek heeft de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie zich bij monde van FIN-directeur Siep Wijsenbeek afgelopen woensdag tegenover volksvertegenwoordigers opnieuw verzet tegen opname van charitatieve organisaties in het zogenoemde UBO-register.
lees verder >>  PERSBERICHT 

  Plein doneren gaat live! Wij, het team Plein doneren, zijn er klaar voor. Na een spannende periode gaan wij, vandaag donderdag 21 februari 2019 live met onze nieuwe website/platform, www.pleindoneren.nl​. Wij gaan met passie, enthousiasme en inspiratie aan de slag met initiatieven, die het verschil willen maken in de maatschappelijke zorg en welzijnssector. 
   
  Plein doneren is het digitale platform, dat innovatieve ideeën in het maatschappelijke zorg en welzijnsdomein ondersteunt. Nu nog gefaciliteerd door Stichting Else.  Stichting Else is een vermogensfonds dat op een hedendaagse manier haar donatie budget wil inzetten om een bijdrage te leveren aan haar doelstelling: ​de maatschappelijke zorg en welzijn in Nederland passend te maken bij deze tijd. Plein doneren is een van de vormen die deze stichting hier voor gekozen heeft. 
   
  Op het Plein gaat het vooral over verbinding maken. Zo worden de Initiatiefbrengers uitgedaagd om anderen te enthousiasmeren over hun initiatief. En zo in samenwerking met elkaar een impuls te geven aan een initiatief. Het team van moderators dat actief is op het Plein stimuleert deze verbindingen en zet haar eigen kennis, talenten en netwerken in ter ondersteuning van de initiatieven op het Plein. Soms is een financiële impuls nodig om een initiatief dat vastzit, los te trekken.  

  Bij het live gaan van het Plein zijn er al 18 initiatieven actief. Een mooi voorbeeld is KozieMe​. De andere initiatieven volgen de komende weken. 

   Voor meer informatie kunt u terecht op de website​ ​www.pleindoneren.nl 
   

  Terug