Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  Dag van de Filantropie


  Geven in Nederland 2013

  Op 25 april 2013, de Dag van de Filantropie, werden de uitkomsten van onderzoek ‘Geven in Nederland’ van de Vrije Universiteit bekend gemaakt.
  Hieruit bleek dat de economische crisis van invloed is op het geefgedrag aan goede doelen. In 2011 daalde het totaal gegeven bedrag van € 4,7 miljard tot bijna € 4,3 miljard.

  Klik hier voor het nieuwsbericht 'Nederland geeft minder aan goede doelen' van de Rijksoverheid.

  Voor meer informatie, zie ook: www.geveninnederland.nl

   

  Terug