Fonds Franciscus steunt 58 inloophuizen met € 1,8 miljoen

Officiële opening van het programma van Fonds Franciscus.
lees verder >>

Vijf jaar cel geëist tegen ex-fiscalist Loyens die miljoenen verduisterde

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste woensdagmiddag onvoorwaardelijke celstraffen van vijf en twee jaar tegen twee mannen die €8,7 mln zouden hebben verduisterd van vier stichtingen voor goede doelen. Het gaat om de 60-jarige fiscalist René V., die de operatie zou hebben aangestuurd, en de 69-jarige Peter G. Het OM wil dat zij het geld teruggeven.
lees verder >>

Can foundations contribute to social cohesion in Europe?

The following is a speech made by Dr Rien van Gendt, Vice President European Cultural Foundation, during the Humanity in Action International Conference, which took place in Strasbourg from 5-8 July 2018.
lees verder >>

VSBfonds maakt leerwerktrajecten mogelijk voor hoogopgeleide vluchtelingen

Voor hoogopgeleide vluchtelingen met ervaring in kansrijke sectoren, zoals de techniek, de zorg of het onderwijs, worden nog dit jaar drie nieuwe leerwerktrajecten ontwikkeld. VSBfonds maakt dit mogelijk en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF staat in de startblokken om de trajecten te realiseren. Vandaag
lees verder >>

ECSP Presenteert: Filantropische Fondsen in Kaart

ECSP presenteert op 28 maart het onderzoek Filantropische Fondsen in Kaart.
lees verder >>
  WIJDOENMEE.NU 

  Al 200 kleine initiatieven voor vluchtelingen in heel Nederland kregen steun.  
  Er is geld beschikbaar voor nog eens 200 nieuwe projecten.  
  Iedereen kan meedoen! 

   
  INTRODUCTIE  
  Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. De initiatieven zijn divers van aard en richten zich op het verbinden, empoweren en informeren van vluchtelingen, ongedocumenteerden, asielzoekers en statushouders in heel Nederland. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven. Het platform draagt maximaal € 2.500 bij per initiatief.  

  WERKWIJZE 
  Door een centraal vindbare plek op het internet en een makkelijke aanvraagprocedure geven we meer mensen een kans om snel met hun initiatief te kunnen beginnen. Binnen 7 werkdagen krijgt de aanvrager uitslag! “Het was een verademing om met jullie te werken. Jullie reageerden snel, adequaat en het gaf ons de steun in de rug die nodig was” Organisatiewerkgroep Vredesweek Schiedam. Zowel een groepje particulieren als stichtingen of verenigingen kunnen een aanvraag indienen. Bij een positieve beoordeling kan het initiatief direct van start gaan en wordt het bedrag overgemaakt.  

  GROTE DIVERSITEIT AAN PROJECTEN 
  Op veel plekken in de samenleving worden voor vluchtelingen initiatieven gestart. Deze zorgen ervoor dat vluchtelingen weer in hun eigen kracht komen staan, sociale contacten vinden en deel kunnen nemen aan onze maatschappij. Een initiatief kan klein zijn van schaal, maar een groot effect hebben in de omgeving. Hulp, heel direct, omdat het is toegespitst op een bepaalde omgeving, groep of op een behoefte die ook echt is gesignaleerd.  

  NEW STORIES 
  In het project New Stories werkt een groep NewBees (nieuwkomers) in Zaanstad aan een voorstelling waarin zij hún verhaal vertellen in buurthuizen, op scholen en in theaters. Het zijn verhalen over hoop en toekomstdromen en over hun land van herkomst. De verhalen worden in een storytelling-voorstelling gecombineerd met bestaande verhalen, muziek, poëzie en beeldende kunst, afhankelijk van de talenten van de nieuwkomers. Voorafgaand aan de ontwikkeling van de voorstelling, worden de deelnemers voorbereid middels een cursus storytelling. 

  REFUGEE START FORCE 
  Refugee Start Force is een netwerk community waar vluchtelingen contact kunnen leggen met Nederlandse vakgenoten, organisaties en bedrijven in Amsterdam. Het matchen van vluchtelingen en Nederlanders vindt plaats op Facebook en LinkedIn.  Op een laagdrempelige manier worden matches gemaakt op basis van beroepen en professionele expertises. Via evenementen en workshops komen nieuwkomers in contact met de juiste sociale en professionele netwerken. Ook krijgen zij informatie op het gebied van solliciteren. Daarnaast koppelt Refugee Start Force nieuwkomers aan buddy’s, vrijwilligerswerk, stages en banen.  

  SAMEN NAAR DE TOP! 
  Asielzoekers uit het AZC  in Goes werken op vrijwillige basis in een kleinschalige huiselijke koffiebar.  Samen  met  een  jobcoach  verzorgen zij  koffiespecialiteiten en  laten ze  Nederlanders  proeven van hun  gerechten en hapjes.  Zo krijgen vluchtelingen een zinvolle dagbesteding en kunnen ze participeren en integreren in de Nederlandse samenleving. Ze doen professionele arbeidsvaardigheden op waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.  

  BUDGET BESCHIKBAAR 
  Er is voldoende budget beschikbaar voor nogmaals 200 initiatieven die ervoor zorgen dat vluchtelingen in hun directe omgeving kunnen participeren. We zien nieuwe aanvragen graag tegemoet vooral uit  Limburg, Zeeland en Friesland! 

  Er is een aantal criteria waaraan een aanvrager moet voldoen, deze staan overzichtelijk op het platform vermeld. Aanvragen kunnen gedaan worden op www.wijdoenmee.nu. WIJDOENMEE.NU is een samenwerking  tussen verschillende vermogensfondsen, die gezamenlijk deze initiatieven financieel ondersteunen.

   

  Terug