Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  Toezicht en verantwoording

  13 augustus 2012

  De FIN, de brancheorganisatie voor vermogensfondsen, voert – samen met andere organisaties, gebundeld in de SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie) – constructief overleg met de ministeries van Financiën en Justitie over toezicht en transparantie in de sector van de filantropie/goede doelen.
  Anders dan in kranten (Trouw) gesuggereerd wordt, is dat overleg in volle gang. Binnenkort kunnen naar verwachting resultaten worden gemeld. 
  De FIN is voorstander van transparantie en toezicht die recht doet aan de diversiteit binnen de brede sector van vermogensfondsen, fondsenwervende instellingen en andere goede doelen-organisaties.


  Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het FIN-bureau.

   

   

   

  Terug