Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  Suzette de Boer nieuwe directeur FIN

  Den Haag, 29 september 2015

  Het bestuur van de FIN heeft in de bestuurs- vergadering van 24 september jl. besloten om Suzette de Boer (42) aan te stellen als nieuwe directeur van de FIN - de Vereniging van Fondsen in Nederland. Suzette de Boer vervult sinds januari dit jaar al de functie van directeur a.i. en zal per 1 oktober huidig directeur Rick Wagenvoort opvolgen.

  Suzette de Boer studeerde (cum laude) af in Culturele Antropologie en Cultural Studies. Na een start in het bedrijfsleven (Atradius), liet zij zich naar Rusland uitzenden door Voluntary Service Overseas. Daarna werkte zij als programma directeur voor de Brits-Russische Downside Up, een NGO die de kwaliteit van het leven voor kinderen met het syndroom van Down verbetert.

  Terug in Nederland deed ze onderzoek voor Instituut Clingendael en de OVSE-HCNM, en werkte vervolgens als projectadviseur bij Skanfonds, een van de grote FIN-leden. Daar zette zij zich in voor de algemene coördinatie van de Samenwerkende Fondsen voor Midden- en Oost-Europa.

  In 2006 vertrok Suzette naar de VS, waar zij journalistiek werk deed voor o.a. Dagblad De Pers. In die krant deed ze ook verslag van haar ervaringen als vrijwilliger op het hoofdkantoor van Hillary Clintons presidentscampagne.

  Sinds 2011 werkt Suzette voor de FIN. Suzette over haar nieuwe functie: ‘Ik kijk ernaar uit om me verder in te zetten voor deze bloeiende vereniging van ruim 330 leden. De FIN is een huis met vele kamers voor zeer diverse fondsen. Wat de FIN-leden bindt is meer dan het hebben van vermogen: het gaat juist om de maatschappelijke impact die bereikt kan worden. Ik verheug me erop samen met de leden, het bestuur en het bureau bij te dragen aan onze kerntaken: belangenbehartiging, kennisdeling, het bevorderen van een beleid van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het onder de aandacht brengen van het belang van de civil society voor onze samenleving.’
   

  Terug