Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  Themabijeenkomst Projectadviseurs 2016
   

  De FIN organiseert een bijeenkomst voor projectadviseurs en andere geïnteresseerden met als thema: 

  De cijfers achter het verhaal
  Hoe beoordeel je een jaarrekening en/of een projectbegroting?


  op donderdag 16 juni 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht
  van 9:30 - 13:30 uur (inclusief lunch)


  In april 2015 hebben we een korte enquête over de behoeften gehouden onder onze leden. Twee zaken kwamen hierin duidelijk naar voren: 1] efficiënt werken, sparren over de dagelijkse praktijk van het beoordelen van aanvragen, en 2] financiën, het lezen van jaarrekeningen en het beoordelen van projectbegrotingen. Vorig jaar hebben we tijdens de projectadviseursbijeenkomst aandacht gegeven aan het onderwerp efficiënt werken. Dit jaar, op 16 juni a.s., zal het lezen van jaarrekeningen en het beoordelen van projectbegrotingen centraal staan.

  Financials for non financials
  Bij het beoordelen van projectaanvragen lopen veel projectadviseurs tegen vragen aan ten aanzien van de financiële kant van de aanvraag. Hoe reëel is de projectbegroting? Heeft de aanvrager het geld wel nodig? Welke kosten worden in de begroting opgenomen? Hoe ziet de financiële positie van de aanvrager er uit? Zijn ze solvabel? Wat zegt het vermogen van een organisatie over de financiële gezondheid van een organisatie? Blijken alle verplichtingen wel uit de balans?

  Tanja Haremaker RA, directeur accountants bij Mazars, zal een inleiding geven over de cijfers achter het verhaal door enkele tips en trucs te behandelen ten aanzien van de jaarrekening lezen en projectbegrotingen beoordelen. Wat is relevante informatie, welke kengetallen zijn van belang en welke informatie blijkt niet uit de aanvraag of de jaarrekening?

  Oefening baart kunst
  Na het theoretische gedeelte is de beurt aan de deelnemers om met verschillende - zelf meegebrachte - cases van aanvragers aan de slag te gaan en zal nader worden ingegaan op de vragen waar u in de praktijk tegenaan loopt. Het doel van de rondetafelsessies is om de theorie en de tips van de presentatie direct toe te passen en het beoordelen van de jaarrekening (nog meer) eigen te maken. Iedere tafel heeft een tafelvoorzitter die meedenkt en de vragen van de deelnemers beantwoordt.

  Aanmelden
  Het belooft een interactieve sessie te worden met veel praktische informatie. Ben je geïnteresseerd, meld je dan vóór dinsdag 7 juni a.s. hier aan. Je ontvangt een paar dagen voor de bijeenkomst een bevestiging van jouw deelname. Om de kosten te kunnen dekken vragen wij een deelnemersfee van 95,- (incl. btw). Je ontvangt hiervoor een factuur.


  Programma 16 juni 2016

  09.30 uur Ontvangst

  10.00 uur Opening door Suzette de Boer, directeur FIN
                 Plenair: presentatie Tanja Haremaker, trainer Mazars University
                 Het beoordelen van projectbegroting en jaarrekening in het kader van
                 projectaanvragen.

  10.40 uur Rondetafelsessies I

  11.20 uur Pauze

  11.40 uur Rondetafelsessies II

  12.20 uur Terugkoppeling: lessons learned met elkaar delen

  12.30 uur Netwerklunch

  13.30 uur Einde programma
     Klik hier voor de presentatie van Tanja Haremaker: De cijfers achter het verhaal
  Klik hier voor het verslag
   

  Terug