Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  Themaspecial ‘Filantropie’

  Deze special besteedt aandacht aan de stappen die de filantropische sector nu moet zetten om zich verder te ontwikkelen, te onderscheiden en zichzelf van een strategische plek in de toekomst te verzekeren. Tevens wordt ingegaan op het (grote) belang van de sector voor de maatschappij.


  De volgende onderwerpen komen -naast een beschrijving van de sector- aan bod:
   

  • Schenken & doneren
  • Fiscale voordelen
  • Transparantie & helderheid
  • Investeren


  'De vermogensfondsen die er zijn worden steeds professioneler en zijn zichtbaarder in de samenleving', aldus FIN-voorzitter Rien Van Gendt (voorpagina en in een interview op p. 12).

  Klik hier voor de themaspecial.

   

   

   

  Terug