Effective Giving

Tijdens de FIN-najaarsbijeenkomst op 23 november verzorgden wij de parallelsessie: Streven naar maximale impact. Wij zouden graag alle FIN-leden willen vragen om deze korte enquête (5 minuten) te beantwoorden.
lees verder >>

Wijdoenmee.nu

Het online platform WWW.WIJDOENMEE.NU heeft sinds mei 2016 landelijk 200 initiatieven voor- en door vluchtelingen financieel gesteund. Er is voldoende budget voor het financieren van nogmaals 200 initiatieven.
lees verder >>

Iona Stichting - Symposium

Op zaterdag 11 november 2017 organiseert de Iona Stichting een symposium met Tho Ha Vinh (director Bhutan Institute Gross National Happiness) en Gerald Häfner (mede-oprichter van Die Grünen).
lees verder >>

Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>  Windesheim start nieuwe cursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring

  Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle biedt als eerste hbo-instelling de cursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S) aan.


  Privaat geld biedt kansen

  Professionals en geïnteresseerden in de filantropische sector en private financiering kunnen ook komend najaar weer op de Campus in Zwolle terecht. In vervolg op het succesvolle minortraject voor voltijdstudenten, biedt Windesheim vijf modulen uit het FG&S-curriculum aan belangstellende cursisten aan:

  • Filantropie
  • Projectaanvraag schrijven en beoordelen
  • Communicatie
  • Charitymarketing
  • Sponsoring

  In een tijd van terugtredende overheid komen de private sector en privaat geld nadrukkelijk in beeld, evenals het belang daarvan voor de financiering van publieke projecten. De cursist krijgt een compleet en breed inzicht in de wereld van de de vermogensfondsen, fondsenwerving en sponsoring. Een combinatie van te volgen modulen is mogelijk. Voor de meeste modulen geldt een maximum van 15 deelnemers.

  Cursisten van het eerste uur bleken na afloop zeer positief over de door hen gevolgde modulen. 'Met de sponsorvoortgang gaat het goed. Ik heb een aantal nieuwe sponsoren aan ons kunnen binden. Ik ben blij met de voortgang! En daar heeft de input van de gevolgde modules zeker aan bijgedragen,' aldus Ellen Geerts, in het dagelijks leven werkzaam bij Odeon De Spiegel Theaters te Zwolle. 

  Belangstelling?

  Heeft u belangstelling voor een of meer modulen? Klik hier voor de brochure. Ook kunt u contact opnemen met het Windesheim Informatiecentrum: info@windesheim.nl of tel. 0900 – 8899 (lokaal tarief). Website: www.windesheim.nl

   

   

  Terug